19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 28-07-2023 17:55:00

Verslag en foto's: oefenwedstrijd tegen VVV Venlo eindigt in gelijkstand

ADO Den Haag speelde vrijdagmiddag de zesde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De wedstrijd eindigde in 1-1 gelijkstand. Beide doelpunten vielen in de eerste helft.

In de tweede oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp deze week dat ADO in Wageningen houdt werd er in Driel afgetrapt tegen KKD collega VVV Venlo, die vorig seizoen eindigde  op de 7e plek. Daarmee bereikte de Limburgse club de play-offs waarin het in de halve finale tegen Almere City na de strafschoppenserie werd uitgeschakeld voor promotie.

Een krachtmeting dus met een collega club in de KKD om te kijken hoever het team van Kalezic ervoor staat.

In de oefenwedstrijd afgelopen dinsdag tegen Beveren stond Nikiema in het doel, vanmiddag verdedigde Wentges de hele wedstrijd het doel.

Een schot van Dhoraso Klas buiten de 16 bereikte niet het doel van de Limburgse keeper. De paarse formatie (VVV was gekleed in een paars uittenue) leek in het begin wat slimmer gedurende het begin van de eerste helft. ADO kwam in de 11e minuut op achterstand door een doelpunt van VVV-speler Sierra.

ADO bleef echter aanvallend spelen en dat resulteerde in een doelpunt van Komljenovic in de 27e minuut, wat de stand op 1-1 bracht.
Sellouki kreeg een paar minuten later de mogelijkheid om ADO op voorsprong te brengen. De kans leverde echter 'slechts' een corner op .
Waem ging na een tegenaanval geblesseerd het veld af, zijn vervanger was Werker.
Net voor de rust leek ADO na een schot van Komljenovic op voorsprong te komen, maar de paal stond in de weg en voorkwam het doelpunt. In de rebound ging de bal net naast.

Na de rust kwamen beide teams ongewijzigd het veld in.. De tweede helft was niet echt spannend. Wentges moest een paar keer reddend optreden voor aanvallen van Venema en Sierra, spelers die later werden gewisseld. Gedurende de rest van de tijd was het wisselen aan beide kanten eigenlijk de enige opvallende actie. De wedstrijd eindigde dus in de 1-1 gelijkstand die in de eerste helft was bereikt.

Opstelling ADO Den Haag Wentges, Asante (86. Ates), Absalem (75. Gustina), Waem (38. Werker), Koudossou, Klas, Komljenovic, Sürmeli, Sellouki, Struick (62. El Hanoudi), R. Esajas (62. Velland).